کش و قوس قدرت در مدیریتِ شهری سنندج - نمایش محتوای خبر
خبر کردستان
کش و قوس قدرت در مدیریتِ شهری سنندج
کش و قوس قدرت در مدیریتِ شهری سنندج
انتخاب شهردار سنندج

شورای شهر یا «پارلمان محلی» به عنوان نهادی نظارتی و تصمیمگیر یکی از ارکان نظام است. انتخاب شهردار، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد شهرداریها، اصلیترین وظایف این نهاد مردمی بشمار میآید. امّا چند سالی است که موضوع عزل و نصب شهردار سنندج، به سریالی دنبالهدار و پرحاشیه تبدیل شده است.
شورای شهر سنندج، هماکنون چهارمین دورهی نمایندگی خود را در حالی سپـری میکند، که پارلمان، به کانونِ تنش و محلِ عزل و نصب شهردار تبدیل شده، این در حالیست که موضوع طرح سؤال از شهردار و استیضاح ایشان در روزهای اخیر، تیتر اوّل مطبوعات و خبرگزاریها شده بود.
از یک سو، شنیدهها حاکی از آنست که استخدام و جذب 180 نفر بصورت غیرقانونی توسط شهردار انجام شده است.
در طیف مخالفان شهردار نیز سید غریب سجادی، رییس شورای شهر سنندج قرار دارد، وی معتقد است که عدم مدیریت صحیح، بیاعتنایی به مصوبات اعضای شورا و وکلای مردم، خلأ نخبگان در بدنه مدیریت شهرداری و استخدام خارج از عرف و قانون از دلایل عزل ایشان بوده است.
امّا در دیگر سو، مهندس کامیاب شادمان، احداث و اتمام زیرگذر ضیاءالدینی، بازار روز سوم خرداد، روگذر دانشگاه، روگذر بلوار بعثت، بلوار نظام مهندسی، پروژه 24 متری کانی کوزله، پل ورمقانی و پل برقی میدان آزادی را از پروژههای شاخصِ دوران مدیریت خود نام میبرد و اعضای شورای شهر سنندج را بازیچه بازی جناحی برخی از مدیران ارشد استان میداند و تنها راه نجات شهرداری سنندج را در تخصیص اعتبار و پول میبیند و بر این باور است، دودِ همهی تنش و ناسازگاریها به چشم مردم خواهد رفت و معتقد است، چون مدیر اجرایی بوده، قربانی بازی جناحهای سیاسی شده است.
شادمان همچنین میگوید، در این مدت 123 نفر از طریق آزمون و بصورت قانونی، جذب آتش نشانی و بدنه شهرداری شدهاند که در مقایسه با دوران آقای مهندس حسام شریعتی که حدود 600 نفر استخدام شده بود، رقمی طبیعی و قابل قبول است.
بنابراین اگر از همین منظر به عملکرد شهرداری سنندج نگریسته شود، شاید بتوان نمرهی قبولی به فعالیت مجموعهی شهرداری داد، چرا که برخی از منتقدین شورای شهر سنندج بر این باورند که شهرداری سنندج در حالی اقدام به احداث و اتمام پروژههای عمرانی و خدماتی نمود، که از تخصیص اعتبار و بودجههای کلان همانند دوران شهردار اسبقِ این شهر، یعنی مهندس حسام شریعتی، خبری نبوده و مشکلات مالی تا جایی رسیده بود که بنا به گفتهی شاهدانِ عینی و منابع موثق، تأمین حقوق ماهیانهی کارمندان شهــرداری، همیشه با تعویق پرداخت میشد.
امّا آنچه در محافل سیاسی و اجتماعی به گوش میرسد و در بوتهی نقد تجزیه و تحلیل میشود، پرسشها و نگرش متفاوتیست دربارهی انتخاب و عزلِ مستمرِ شهرداران، چرا اعضای شورای شهر سنندج، مهندس کامیاب شادمان را با اکثریت آرا انتخاب کردند و در مدت زمان کوتاهی وی را عزل کردند؟ برای مثال؛ چرا شهرداران دو کلانشهر تهران و تبریز نزدیک به 10 سال است، سکان شهرداری را در دست دارند در حالیکه شهردار سنندج فقط 2 سال و چند ماه در این منصب بود؟ آیا عزل و نصبهای کوتاه مدت، فرصتها را تبدیل به تهدید نمیکند؟ و دهها سئوال بی جوابِ دیگر.
شادمان، شهردار سنندج، هفته گذشته با 9 رأی موافق از 13 رأی اعضای شورای شهر سنندج پس از 2 سال و 6 ماه سرپرستی و مدیرِ شهرداری برکنار شد و هم اکنون لقمان حیدری، سرپرستی شهرداری را بر عهده دارد.
مطالب مرتبط:
-
سیب خاکی کردستان همچنان خاک می خورد
-
کارتهای بازرگانی؛ به نام مرزنشینان، به کام سودجویان
-
فرهنگ سازی و آموزش موثرترین راه در جلوگیری از آتش سوزی جنگلها و مراتع
-
کارت بازرگانی؛ به نام مرزنشینان، به کام سودجویان
-
تغییر کاربری اراضی، سم مهلک کشاورزی کردستان
-
تالاب زریبار مریوان در میان بیمهری/ زریبار بعنوان نگین غرب کشور با اوضاع فعلی به سرنوشت دریاچههای تاریخی کشور میپیوندد
-
حکایت جاده های کردستان و بی مهری مسوولان
-
دغدغه های معاون عمرانی استاندار در حوزه مدیریت شهری
-
ناوگان حمل و نقل عمومی بانه ساز مخالف می زند
-
ضرورت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، این سرمایه ملی