پژوهشکده کردستانشناسی، مرجعی برای اعتلای ادبیات و فرهنگ کردستان است - نمایش محتوای خبر
خبر کردستان
پژوهشکده کردستانشناسی، مرجعی برای اعتلای ادبیات و فرهنگ کردستان است
پژوهشکده کردستانشناسی، مرجعی برای اعتلای ادبیات و فرهنگ کردستان است
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان:
به نقل از صدا و سیمای مرکز کردستان وبه گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، امید قادرزاده شامگاه دوشنبه در مراسم ارتقای مرکز پژوهشی دانشگاه کردستان به پژوهشکده کردستانشناسی که در محل تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: کردستان از کهنترین، مهمترین و تاثیرگذارترین حوزههای فرهنگی سرزمین ایران است.
وی با بیان اینکه شناخت ویژگیها و بازنمودن ناگفتههای این حوزه نه تنها به شناخت ارزشهای تاریخی و فرهنگی ایران کمک میکند، افزود: بلکه راهگشای فهم بهتر بخشی از تمدن بشری است.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی خاطرنشان کرد: این پژوهشکده در راستای نمایان ساختن جلوههای تاثیر زبان و ادب کردی از سایر زبانها، انجام و پژوهشهای اصیل تطبیقی در حوزه زبان و ادب کردی و سایر زبانها، گویششناسی، فولکلورشناسی، شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای بومی و فرهنگی منطقه برای بهبود و ارتقاء سطح حیات اجتماعی، انسانی، شناسایی راههای بهرهبرداری بهینه از منابع و ظرفیتهای بومی منطقه، فعالیتهای پژوهشی خود را در قالب برگزاری ۳ همایش بینالمللی و منطقهای، ۱۲ نشست تخصصی، ۶ کارگاه آموزشی، چاپ ۳۳ عنوان کتاب و اجرای ۱۱ طرح پژوهشی به انجام رسانده است.
قادرزاده با بیان اینکه شورای آموزش عالی در جلسه مورخ ۲۵ اردیبهشت سال ۹۵ با ارتقاء مرکز پژوهشی کردستانشناسی به پژوهشکده با سه گروه پژوهشی موافقت اصولی به عمل آورد، تصریح کرد: گروه پژوهشی زبانشناسی و ادبیات کردی «موافقت قطعی»، گروه پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ کردستان و گروه پژوهشی مطالعات راهبردی و توسعه کردستان «موافقت اصولی» است.
قادرزاده عنوان کرد: پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان، در سال ۷۹ با موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی با گروه پژوهشی زبانشناسی و ادبیات کردی تاسیس شد و امروز بعد از گذشت ۱۶ سال شاهد به ثمر نشستن این پژوهشکده در این محفل هستیم.
وی عنوان کرد: این پژوهشکده مرجعی برای اعتلای ادبیات، فرهنگ و توسعه کردستان است.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی افزود: از دیگر بخشهای فعال در این مرکز، کتابخانه تخصصی است که این کتابخانه از غنیترین کتابخانههای تخصصی در زمینه فرهنگ، زبان و ادبیات کردی در ایران به شمار میرود و اخیرا کتابها و اناد دو کتابخانه نفیس شخصی به عنوان هدیه به پژوهشکده اهدا شده که در حال فهرستنویسی است.
قادرزاده در پایان افزود: هدف از تشکیل و ساخت این پژوهشکده، خدمت به مردم کردستان و زنده نگهداشتن فرهنگ کردی در راستای خدمت به مردم ایران زمین است.
مطالب مرتبط:
-
کوردستانی جوان
-
خاک ایران
-
ئیواره باش
-
نخستین همایش ملی' روایت در انواع ادبی' در دانشگاه کردستان برگزار می شود
-
دانشگاه کردستان رتبه 25 را بین دانشگاههای کشور دارد
-
بزرگترین مشخصه فرهنگ و ادب کردی دیر مدرنیته شدن آن است
-
گذر امواج بارشی از شمال کردستان/ هوای استان گرمتر میشود
-
پرداخت ۵۲۰ میلیاردتومان تسهیلات در حوزه روستایی کشور
-
ثبت نام ترم تابستانی دانشگاه کردستان از 10تیرماه آغاز می شود