مدیرکل هواشناسی کردستان خواستار توجه بیشتر به پیش بینی ها شد - نمایش محتوای خبر
خبر کردستان
مدیرکل هواشناسی کردستان خواستار توجه بیشتر به پیش بینی ها شد
مدیرکل هواشناسی کردستان خواستار توجه بیشتر به پیش بینی ها شد
توجه بیشتر به پیش بینی وضع هواشناسی

محمد طالب حیدری: واحد پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کردستان در خصوص پیش بینی هوا روزانه اقدام به صدور یک بولتن پیش بینی می نماید که در این بولتن شرایط پوشش ابر، بارندگی، دمای هوا و وزش باد و پدیده های محتمل مانند مه و رعد و برق و گرد وخاک برآورد و اعلام می گردد.
او در مورد اطلاعیه پیش بینی گفت: اطلاعیه پیش بینی زمانی صادر می گردد که یکی از عوامل جوی پیش بینی شده مانند وزش باد و یا بارش برف و باران سبب ایجاد اختلال در کار و زندگی بخشی از مردم می شود اما هنوز خطر جانی مردم را تهدید نمی کند.
وی به صدور اخطاریه پیش بینی توسط هواشناسی نیز اشاره کرد و افزود: اخطاریه و یا هشدار زمانی صادر می گردد که یک یا چند عامل جوی به شرایط حدی خود در منطقه نزدیک شوند مانند بارش های سنگین و یا وزش باد توفانی و یا سرماهای زیان بار، در اخطاریه خطر جانی از ناحیه پدیده های تبعی جوی مانند سیلاب ها و آبگرفتگی ها ممکن است مردم را تهدید کند.
وی اظهار کرد: برای مقابله با تهدیدات ناشی از پدیده های پیش بینی شده در اخطاریه بهتر آن است که جلسه مدیریت بحران شهرستان و یا استان تشکیل شود.
مدیرکل هواشناسی کردستان در ادامه بر آسیب شناسی مشکلات مربوط به مدیریت بحران های طبیعی ناشی از رویدادهای جوی تاکید کرد و گفت: تجربه ثابت نموده است که صدور پیش بینی و صحت آن کافی نیست بلکه اتخاذ تصمیم درست برای مقابله با تبعات طغیان عوامل جوی قبل از بروز آن عوامل مهم است.
حیدری اضافه کرد: در اخطاریه اخیر، هواشناسی استان کردستان در خصوص بارندگی های فعلی اعلام نمود که میزان بارندگی در غرب استان از 100 میلی متر فراتر می رود، سواد فنی اینکه 100 میلی متر بارش در مدت زمان یک شبانه روز چه تبعاتی دارد ظاهرا در دستگاه های اجرایی استان وجود ندارد.
وی گفت: اینکه سیلاب ناشی از آن در سد چه حجم آبی را جمع می کند و این حجم آب آیا یک جاده اصلی را به زیر آب خواهد کشاند، یا سیلاب ناشی از یک بارش سنگین پل های جاده ها و شریان های ارتباطی استان را به چه وضعی در خواهد آورد و یا در دشت مریوان آبگرفتگی 100 میلی متر بارندگی خانه های مردم را چگونه تحت تاثیر قرار می دهد، مواردی است که باید به طور فنی بررسی شود.
او اظهار کرد: متاسفانه سواد فنی تبدیل اطلاعات بسیار ارزشمند پیش بینی هواشناسی به تصمیم های مدیریتی وجود ندارد و یا از سطح عامیانه آن فراتر نرفته است و این امر سبب ایجاد مشکلات غیر منتظره برای مردم می گردد.
منبع خبرگزاری: ایرنا
مطالب مرتبط:
-
دو تن براثر سقوط خودرو در حاشیه دریاچه زریبار مریوان جان باختند
-
جاده سقز - بانه باز شد و تردد در آن امکانپذیر است
-
اختصاص 57سالن ورزشی، مسجد و مدرسه برای اسکان اضطراری مسافران در سقز
-
ثبت هزار و 40 میلی متری بارش باران در مریوان
-
احتمال آبگرفتگی معابر در کردستان
-
کاهش خسارت حوادث نیازمند مدیریت منظم و آمادگی ستاد بحران است
-
هیات زورخانه ای کردستان برترین هیات ورزشی کشور شد
-
پذیرش 86 هزار نفر روز مهمان در مراکز اقامتی آموزش و پرورش کردستان
-
اعلام زمان ثبت نام آزمون ورودی دبیرستانهای وابسته به دانشگاه کردستان
-
ارائه یک میلیون و 280 هزار نفر ساعت آموزش مهارتی آزاد در کردستان
-
بستری شدن مصدومان حادثه انفجار گاز در بیمارستان های بعثت و توحید سنندج
-
هوای کردستان روزهای پنج شنبه و جمعه ناپایدار است