رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۸

شیرینی برنجی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

شیرینی برنجی

طرز تهیه:

این شیرینی یکی از انواع شیرینی های مختص استان کردستان است و یک سوغات ارزشمند غذایی محسوب می شود.

مواد لازم جهت تهیه این نوع شیرینی شامل موارد زیر است:

1- آرد برنج

2- شکر

3- تخم مرغ

4- گلاب

5- زعفران

6- روغن حیوانی

7- سیاه دانه کاملا خرد شده (برای تزئین شیرینی)

طرز تهیه:

شایان ذکر است که این شیرینی به صورت صنعتی و در کارگاههای مخصوص طبخ شیرینی های سنتی تهیه می گردد.

این شیرینی به دو صورت سفید و بدون زعفران و یا زرد رنگ (زعفرانی) درست می شود.

تمام مواد را به نسبت های معین با هم مخلوط کرده و این مواد را ورز داده و توسط دستگاه مخصوص به صورت خمیری یکنواخت درست می کنند.

آرد برنج را باید قبلا الک کرده تا کاملا ریز و یکنواخت شود.

زرده تخم مرغ باید کاملا زده شود همچنین میزان زرده تخم مرغ به نسبت دیگر مواد نباید زیاد باشد، اگر زرده تخم مرغ کاملا زده شود باعث تردی نان برنجی می گردد.

ترتیب مخلوط کردن مواد به این شکل است:

ابتدا زرده تخم مرغ کاملا زده شده را با روغن حیوانی مخلوط و سپس گلاب را به آن می افزائیم. بعد نوبت اضافه کردن زعفران است سپس شکر را می افزائیم در مرحله آخر آرد برنج کاملا الک شده را اضافه می کنیم. تمام این مواد باید توسط دستگاه کاملا ورز داده شده تا به صورت خمیری یکنواخت و یکدست درآید بعد از آن محتویات توسط دستگاه قالب زنی، قالب زده می شود و در نهایت تمام نان برنجی ها، روی رول درون فر گذاشته می شود تا کاملا طبخ گردد.

شیرینی ها به مدت 30-20 دقیقه در محیطی آرام کاملا سرد شده و در مرحله آخر مقداری سیاهدانه کاملا آسیاب شده جهت طعم بهتر شیرینی و تزئین روی هر یک ریخته می شود و در این مرحله شیرینی ها آماده بسته بندی می گردد.

در این شیرینی نسبت روغن حیوانی بسیار مهم است؛ زیرا هر چقدر میزان روغن حیوانی بیشتر باشد نان برنجی ها تردتر می شوند.

این شیرینی باید در جعبه های مکعبی (بلند) گذاشته شود.

این شیرینی بدلیل داشتن آرد برنج و روغن حیوانی بسیار ترد و شکننده است به همین دلیل قوام آن بستگی به ریز و یکنواخت بودن آرد برنج و کیفیت روغن حیوانی دارد. همچنین نحوه چیدن و بسته بندی و حمل و نقل آن در بهبود کیفیت و حفظ شکل ظاهری آن بسیار مهم است.

ماندگاری این شیرینی بسیار زیاد و تا حدود 1 سال است حتی در بیرون از یخچال هم می تواند نگهداری شود فقط باید مکان نگهداری بسیار خشک و دور از رطوبت باشد.

 

ارزش غذایی:

در هر صورت باید در مصرف شیرینی حد اعتدال را رعایت نمود.

آرد برنج از فرآورده های برنج است. برنج دارای ویتامین B است و مصرف ویتامین B نیز جهت پیشگیری از خستگی زودرس و ناراحتی های عصبی مهم است.

سیاهدانه جزو ادویه های پرمصرف است که مصرف آن جهت پیشگیری از بیماری آلزایمر بسیار مهم است. اما مصرف بیش از حد توصیه نمی گردد.

روغن حیوانی:

جزء روغن های اشباع شده اما با ترانس پایین است و باعث افزایش چربی خون و کلسترول نمی گردد؛ اما باز هم مصرف آن باید در حد اعتدال باشد. روغن حیوانی در پیشگیری از افسردگی مهم است.

تخم مرغ منبع خوب پروتئین است و دارای روی – گوگرد است که در رشد استخوان های بدن و سلول های بدن بسیار موثر است.

گلاب: نیز خاصیت آرام بخشی دارد.

 

Rice Sweets

How to prepare traditional sweets, bread, rice

Traditional sweet bread, rice is one of the types of sweets unique to Kurdistan Food is a valuable souvenir.

Ingredients for pastry preparation of this type include the following:

1 - rice flour

2 – Sugar

3 – Eggs

4 – Rose

5 – Saffron

6 - Animal oils

7 - totally crushed black seeds (for decorating cookies)

How to prepare:

It is worth noting that the industrial confectionery and cooking in special workshops, traditional sweets are prepared.

The sweetness of both white and saffron or yellow (saffron) is correct.

Mix all ingredients together to a certain proportion of the intern and the materials and machines to make pulp.

Rice flour is very fine and uniform should be used to sieve.

Egg yolk egg yolk must be in proportion to the amount of other materials should not be If the egg is completely torn bread, rice is the crispiness.

Mixing the materials in this format, the first completely frozen egg yolk mixed with animal oil, then add the rose water to it Then add the sugar, then add some saffron rice flour in a sieve the last step we add This material should be given by the intern to be quite uniform and homogeneous paste becomes The contents of a woman by the mold, the mold is pressed Finally, all brass and bread, the oven is left on the roll to be thoroughly cooked. The cookies are completely cooled for 30-20 minutes in a quiet In the final stage of Nigella Sativa and some sweets and decorated perfectly milled to taste better on a packing shed and sweets are prepared.

The sweetness of animal oil is very important because no matter how much oil is an animal more bread and rice are Trdtr.

The pastry should be in a cubic box (long) is placed.

This surfeit of sweet rice flour and animal oils are very fragile because it depends on the fine and uniform consistency and quality of rice flour is an animal oil. The method of picking and packing and shipping it to improve quality And maintain its appearance is very important.

This pastry is very high and lasting until about 1 year out of the refrigerator can be kept even in just a very dry place, away from moisture is maintained.

Nutritional value:

In any case, you should observe moderation in the consumption of sweets.

Rice is rice flour products. Rice also contains B vitamins and vitamin B to prevent premature fatigue and neurological disorders is important.

Nigella Sativa is widely used among spices that its consumption is very important to prevent Alzheimer's disease. However, excessive consumption is not recommended.

Animal oils:

Component saturated oils with low trans fats increase blood cholesterol is not but is still taking it in moderation. Animal oils in the prevention of depression is important.

Eggs are a good source of protein and zinc - which is sulfur in bone growth and body cells is very effective.

Rose, also has sedative properties.

 

در نگاه بیشتر ببینید