روزی به نام، ادبیات کودک و نوجوان - نمایش محتوای خبر
خبر کردستان
روزی به نام، ادبیات کودک و نوجوان
روزی به نام، ادبیات کودک و نوجوان
کردستان

۱۸ تیرماه سال ۸۸ روز درگذشت مهدی آذریزدی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگ روز ادبیات کودک و نوجوان نام گرفت
البته بسیاری از دستاندرکاران ادبیات کودک، روز ۱۸ تیر را با توجه به روز درگذشت یک نویسنده ادبیات کودکان روز مناسبی برای این مناسبت نمیدانستند و معتقد بودند با مشورت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی میتوانستند روز مناسبتری را برای روز ادبیات کودکان در ایران اعلام کنند.
این نویسنده ارزنده کشورمان بیش از بیست مجموعه برای کودکان و نوجوانان نوشت و از او آثار بسیار ارزشمندی ثبت شده و قطعا همگی ما چند اثر از وی را در حافظه به یادگار داریم.
کانون کردستان در روز کودک و نوجوان برنامههای متنوعی دارد
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان کردستان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رابطه با این روز، اظهار داشت: از چند سال پیش که شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۸ تیر را به عنوان روز رسمی ادبیات کودک و نوجوان در کشور اعلام کرد، کانون نیز در این روز برنامههایی را پیشبینی و اجرا کرده است و این روز مقارن با روز درگذشت مهدی آذریزد بود.
سهیلا شیخی افزود: کانون استان کردستان هم امسال به تبع کشور، در رابطه با روز ادبیات کودک و نوجوان برنامههایی را پیشبینی و اجرا میکند.
به گفته وی، از جمله دعوت از شاعر کودک و نوجوان ناصر کشاورز برای حضور در جمع کودکان که در قالب برنامه دو پنجره اجرا خواهد شد.
وی افزود: در این برنامه اعضا به نقد و بررسی کتاب با عنوان «از این طرف لطفا فقط هیس!» میپردازند و پیرامون اشعار این کتاب، محتوا و تناسب آن با روحیات نوجوانان امروزی صحبت میکنند.
شیخی تصریح کرد: پس از نقد و بررسی کتاب، زمانی نیز برای قرائت آثاری که خود بچهها نوشته بودند، اختصاص داده شده و ناصر کشاورز پس از صحبت در رابطه با آثار اعضا به گفتوگو پیرامون شعرسرایی کودکان و نوجوانان میپردازد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کردستان خاطرنشان کرد: برگزاری نشست مربیان ادبی کانون استان با ناصر کشاورز از دیگر برنامههایی است که در روز ادبیات کودک و نوجوان اجرا خواهد شد و با شیوههای کارآمد در کارگاه شعرسرایی نوجوان برای مربیان کانون استان سخنرانی خواهد شد.
وی افزود: از دیگر برنامههای مراکز که هر ساله در این روز برگزار میشود، میتوان به معرفی شخصیت، کتابسازی، کارتسازی، معرفی قایع و قصهگویی اشاره کرد که مستنداتی از این برنامهها در همان روز بزرگداشت به نمایش گذاشته میشود.
شیخی عنوان کرد: نقد و بررسی آثار مهدی آذریزدی نیز از دیگر برنامههایی است که اجرا میشود و قصهگویی و بحث آزاد پیرامون کتابهای «قصههای خوب برای بچههای خوب»، «قصههای تازه از کتابهای کهن»، «گربه ناقلا» و «گربه تنبل» انجام میپذیرد.
به گفته این مسوول، نزدیکی این روز با روز قلم نیز بهانهای برای حضور نویسندگان و شاعران بومی محلی در کانون استان است و در برنامهای که در این روز برگزار خواهد شد و شاعر بومی کودک شیلان گیلانی به نقد و بررسی کتاب «دیارییهکان دایه» پرداخته شد.
باید به ادبیات کودک پرداخته شود
بهنام زارعی نیز در رابطه با ادبیات کودک و پیدایش آن گفت: اینکه ادبیات کودک از کجا و از چه زمانی شروع شد موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
به گفته این دکتری ادبیات، در ادبیات بریتانیا برای کودکان داستانها و قصههایی اخلاقی وآموزنده از زبان حیوانات روایت میشد، اما در ایران پیش از انگلیس در کتابهاییهمچون کلیله و دمنه و مرزباننامه داستانها و نکات اخلاقی در رابطه با نحوه صحیح زندگی و رفتار به سنین مختلف آموزش داده میشد.
وی افزود: ناخودآگاه کودکان همواره در گردش است و هر آنچه دگرا که در اطراف خواسته و یا ناخواسته ببیند برداشت میکند و در رفتار خود نمایان میکند و اهمیت ادبیات کودک در این باره مشخص خواهد شد.
زارعی تصریح کرد: برای اینکه جهانی سالمتر و موفقتر داشته باشیم باید به ذهن کودکان و جایگاه آنها در جهان اهمیت دهیم زیرا مهمترین سنی که یادگیری در آن موثر بوده و آموختنیها همچون لوحی در آن حک میشود، سنین کودکی است
به گفته این دکترای ادبیات کودک، در اروپا و آمریکا به ادبیات کودک اهمیت بسیاری میدهند و تیراژ کتابهایی مانند شازده کوچلو نشاندهنده اهمیت دادن به این مقوله است.
زارعی خاطرنشان کرد: ادبیات داستانی کودک که مناسب و آموزنده باشد موجب رشد خلاقیت و نبوغ کودکان شده و به آنها کمک خواهد کرد که در آینده و در شرایط مشابه تصمیمگیریهای مناسب اتخاذ کنند.
به گفته این دکترای ادبیات فارسی، اهمیت و جایگاه ادبیات کودک حیاتی و بنیادی است و قرار است جهانی را برمبنای این کتب درست کنیم.
وی گفت: یکی دیگر از موارد مهمی که در این کتاب وجود دارد به کارگیری حس کودک است و در تمام مسیر ذهن کودک را درگیر حل مشکلاتی که پیش روی نقش اصلی داستان است خواهد کرد و سعی در حل مسأله و تحلیل موضوعات در آینده کودکان میتواند بسیار کارایی داشته باشد.
مطالب مرتبط:
-
واکاوی عملکرد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
-
نقش هنرمندان و اهالی فرهنگ کردستان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی بی بدیل است
-
تئاتر خیابانی با عنوان 'فروشنده' در بانه اجرا شد
-
ترجیح شهردار بومی سازمانی بر بومی جغرافیایی، آگاهانهتر است
-
مراسم و آیینهای گرامیداشت دهه کرامت در کُردستان
-
کردستان پیشتاز در اجرای طرح توسعه باغات دیم
-
برگزیدگان سومین جشنواره استانی نوجوان خوارزمی در سنندج معرفی شدند
-
به یانی باش
-
رونمایی از ۵ کتاب حوزه کودک و نوجوان در سنندج