رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۱ آبان ۱۳۹۸

دانه کولانه - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

دانه کولانه

 

مواد لازم (برای 6 نفر)

گندم: 300 گرم

نخود، عدس، لوبیا قرمز: هر کدام 150 گرم

سبزی (مرزه خشک): به میزان لازم

پیاز: (برای پیاز داغ): 3 عدد

قلم گوسفندی: 2 قلم متوسط

فلفل قرمز: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

نکته فرهنگی: این آش جز غذاهای تقریبا مناسبتی خطه کردستان می باشد که هنگام اولین رویش دندان های شیری کودکان تهیه و بین اقوام پخش می شود اما در فصل های سرد سال بنا بر ذائقه افراد طبخ می گردد.

طرز تهیه:

ابتدا گندم ها را به مدت 24 ساعت درون آب سرد نگه می داریم تا کاملا آب را جذب کرده و یا حتی درصدد جوانه زدن باشند سپس درون قابلمه نخود و لوبیا قرمز و عدس را همراه گندم با مقداری آب مخلوط نموده حرارت می دهیم. حرارت دادن باید یکنواخت باشد به طوریکه تمامی حبوبات و گندم خوب پخته شده و آش لعاب دار باشد.

بعد از پخت نسبتا کامل، سبزی مرزه را اضافه می کنیم. هنگامیکه تمامی محتویات آش پخته شد درون ماهیتابه پیاز داغ را آماده می کنیم. همچنین جهت خوش طعم کردن این آش می توان قلم گوسفندی را هنگام فرآیند پخت اضافه نمود. (پرهیز در مورد اشخاصی که چربی خون دارند منع شده است)

به جای قلم گوسفندی می توان هنگامیکه آش کاملا پخته شد برای خوشمزه کردن و تزئین آن از قیمه های کوفته ریزه یا کوفته قلقلی استفاده نمود.

خواص و ارزش تغذیه ای آش:

غلات: دانه های به دست آمده از زراعت اند که شامل گندم، برنج، ذرت، جو، چاودار، ارزن، جو دوسر، بلغور میباشند و غذای اصلی و پایه و روزانه مردم دنیا را تشکیل می دهد.

از میان دانه های غلات، گندم قوت غالب (70 درصد) مردم دنیا است.

مهم ترین غذا در سبد مصرفی خانواده در ایران نان است زیرا با هزینه کم، ارزش غذایی بالایی دارد و پرمصرف ترین غذا در عادات غذایی اکثر اقوام ایرانی است.

بخش عمده دانه غلات نشاسته است و نقش اصلی نشاسته در تشکیل ژلاتین، ایجاد غلظت و بنابراین، حجیم نمودن غذاهاست.

گندم شامل: نشاسته: 17/66%  - آب، گلوتن (پروتئین گندم)

 

ارزش تغذیه ای دانه کولانه

مواد چرب، مواد قندی، سلولز، مواد مصرفی (سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، اکسید آهن، اسید فسفریک)

استفاده از گندم به خصوص در غذای کودکان

از لحاظ رشد قوی و عملکرد بهتر سلول های مغزی – استخوان بندی مفید است.

و نان حاصل از آرد گندم اساس اولیه تغذیه انسان را تشکیل می دهد. نان علاوه بر احساس سیری در بدن – نیازهای بدن به برخی از مواد معدنی ضروری را برطرف می کند.

نکته حائز اهمیت: از دادن دانه گندم به کودکان زیر یک سال پرهیز کنید. زیرا ممکن است برخی از کودکان به پروتئین گندم (گلوتن) آلرژی خاص غذایی داشته باشند این بیماری تحت عنوان «سلیاک» شناخته شده است این عارضه بعد از 2 سالگی رفع می شود.

همچنین در این غذا عدس، لوبیا قرمز، نخود جزء گروه حبوبات هستند که منابع غنی ویتامین B و عنصر آهن محسوب می گردند. مصرف حبوبات در فصل سرما به دلیل انرژی زایی زیاد توصیه می گردد.

 

Daneh Kolaneh

Ingredients (for 6 persons)

Wheat: 300 g

Peas, lentils, kidney beans: 150 grams each

Herbs (savory, dry), to the extent necessary

Onions: (For Fried Onion): 3

Sheep pen 2 pen average

Red pepper: to the extent necessary

Turmeric: to the extent necessary

 

Cultural Note: This soup is one food that almost the first occasion the Kurdish region's growing teeth, and can spread between people. But in the cold season of the year so people can cook to taste.

 

How to prepare:

Wheat, cold water within the first 24 hours we keep. To fully absorb water and germinate or are sought. The peas and beans and lentils in a pot with some water mixed with wheat to give heat. Heating should be uniform so that all grains and wheat is well cooked and glazed pot.

After cooking a whole, will be adding savory herbs. All contents of the pot was baked into a hot pan when onions are ready. This soup can also order tasty sheep pen can be added during the cooking process. (Blood fats are avoided in persons is prohibited)

Instead of the soup can be cooked in a sheep pen for its delicious and decorative gravel or Meatball Meatball bubble can be used for the stuffing.

 

Properties and nutritional value of soup:

Grains, seeds were obtained from agriculture, including wheat, rice, corn, barley, rye, millet, oats, grits and meal are the basic and everyday people make up.

Among the grains, wheat is the dominant force (70 percent) is the world's people.

Bread basket of food consumption in Iran is important because families with low cost, high nutritional value and is the most consumed food in the food habits of most people.

The main role of the bulk grain starch and starch in the gelatin, a concentration and therefore, the bulk foods.
Wheat contains: Starch: 17/66% - water, gluten (wheat protein)

 

Nutritional value of Daneh Kolaneh

Fat, sugar, cellulose, consumables (sodium, potassium, calcium, magnesium, iron oxide, phosphoric acid)
Wheat feed use, especially in children

Strong growth and better performance in terms of brain cells - bone is useful.

And bread from wheat flour will form the basis of human nutrition. In addition to bread, feeling of fullness in the body - the body needs to relieve some of the essential minerals.

 

Important: Avoid giving grain to children under one year. Because some children to wheat protein (gluten) Food allergies are a disease known as "celiac" is known to fix this problem after 2 years.

Also in Food lentils, kidney beans, peas, beans are among the groups that are considered rich sources of vitamin B and iron. Cereal consumption in winter is recommended because a lot of energy creation.

در نگاه بیشتر ببینید