رونق تولید ملی | جمعه، ۲۶ مهر ۱۳۹۸

آش دوغ «دوخه وا» - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

آش دوغ «دوخه وا»

 

مواد لازم: (برای 3 نفر)

سبزی (برگ چغندر و نعنا): 300 گرم

دوغ: یک لیتر

برنج یا بلغور: 100 گرم

 

دستور پخت:

ابتدا دوغ را درون قابلمه ریخته و آنقدر هم می زنیم که کاملا دوغ به جوش آید. این کار را باید با حوصله انجام داد زیرا هم نزدن باعث بریده شدن و لخته شدن دوغ می گردد و آش به خوبی درست نمی شود. پس از اینکه دوغ کاملا به جوش آمد سبزی خرد شده و برنج یا بلغور را به دوغ می افزاییم. شعله گاز را کم می کنیم تا آش کاملا به جوش آید. بعد از 45 دقیقه از زمان اضافه کردن سبزی و برنج ،آش آماده است.

 

ارزش تغذیه ای:

آش دوغ تقریبا یک نوع غذای همگانی مردم اکثر نقاط ایران است اما در شهر سنندج به خصوص در فصل بهار زیاد تهیه می شود. با اینکه این آش بسیار ساده است ولی مانند تمام غذاها خواصی نیز دارد که از آن جمله به خواص دوغ اشاره می کنیم:

دوغ: از فرآورده های تخمیری شیر است. اشخاصی که به هر دلیل قادر به خوردن شیر نیستند در رژیم غذایی خود باید روزی 2 لیوان دوغ میل نمایند. از مهم ترین خواص آن به کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین ها از جمله A,D می توان اشاره نمود.

میزان لاکتوز (قند شیر) به دلیل وجود فرآیند تخمیر در دوغ کمتر است. بنابراین اشخاصی که عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند راحت تر می توانند دوغ بنوشند.

علاوه بر آن دوغ طبیعتی سرد و آرام بخش دارد.

برگ چغندر:

دارای رنگ دانه کلروفیل است که خاصیت ضد آنتی اکسیدانی دارد.

برگ چغندر سرشار از ویتامین های A.B.C می باشد. اگر در ماه های اردیبهشت و آبان این سبزی چیده شود ویتامین C آن خیلی زیاد است.

همچنین برگ چغندر دارای عناصر آهن – فسفر – منیزیم – پتاسیم است.

خواص نعنا: نعنا دوست باوفای کبد است. ترشی صفرا را رقیق می کند و کلسترول خون را پایین می آورد. نعنا به هضم غذا کمک می کند.

 

Buttermilk soup "Dokhowah"

Ingredients: (for 3 people)

Greens (chard and mint): 300 g

Dough: a liter

Rice or bulgur: 100 g

Recipe:
Buttermilk poured into the pot and enough buttermilk to boil also incorporate completely. This work should be done with patience. Now pipe down because the dough is cut and clotting and its good to be true. After the dough was quite boiling chopped vegetables and rice or bulgur to buttermilk by adding. We reduce the gas flame until soup comes to boil it. After 45 minutes add the vegetables and rice, soup is ready.

 

Nutritional value:
Buttermilk soup is almost a universal food that people in most parts of Iran. The City is prepared, especially in high season. Although this soup is very simple, like all food but also has properties that make it into the dough properties:

Buttermilk, fermented milk products. People who for whatever reason are not able to drink milk in your diet should I eat 2 cups buttermilk. The most important properties of the calcium, phosphorus, protein and vitamins including A, D can be cited.

Amount of lactose (milk sugar) due to the fermentation process in Buttermilk is lower. So people who are lactose intolerant milk can easily drink Buttermilk.

The nature of cold Buttermilk and a sedative.

Chard:
Chlorophyll is a pigment that has anti oxidant.

Beet leaves are rich in vitamins ABC. If the months of Ordibehesht and Aban of this herbs it is too much vitamin C can be arranged.

Chard also contain iron elements - phosphorus - magnesium - potassium.

Properties of peppermint, spearmint, with promises like liver. Pickles will dilute the bile and lowers blood cholesterol. Mint helps digestion.

 

 

در نگاه بیشتر ببینید